Hej styrelsen! (Och alla ni andra)

Månadsbrev från kansliet, Kittelfjäll 26 april

Jag sitter idag på kontoret i ett soligt Kittelfjäll, med en kopp kaffe i handen och planerar för den närmsta månaden för Sáminuorra. Efter att ha varit tjänstledig på halvtid sedan i december för att jobba med Niejda-Chicks in Sápmi så är jag nu i maj tillbaka som vanligt på 75 % igen. Telefontid är som vanligt tisdag till torsdag mellan 8-17.

Förra veckan gick inbjudan för årsmötet ut till våra medlemmar och nu börjar anmälningarna ramla in. Ifjol var vi under lördagen ca 120 personer, och intresset hittills pekar på att vi blir minst lika många i år. Kom ihåg att peppa folk i er omgivning!

Klemmet Klemetsson kommer att arbeta med anmälningar och allt praktiskt inför mötet i år. Ni kan nå honom från och med nästa vecka på hans arbetstelefon: 070-2488847. Vi kommer ha ett arbetsmöte nu på torsdag för att fixa inför mötet.

Jag har precis pratat med Helena, och känner på mig att årets årsmöte kommer att bli ett av de bästa vi någonsin genomfört. Precis som förra året kommer vi att ha mötesförhandlingar på fredagen och temadag på lördagen med föreläsningar samt workshops. Årets tema är Ovttas ovddosguvlui- framåt tillsammans. Temagruppen kommer att ha telefonmöte denna vecka och spika programmet. Men vi har förstås några höjdare inbokade och klara. Till exempel Professor Rod McCormick från The University of British Colombia och Asta Balto. Mer information kommer senare i veckan.

Giron Sámi Teáhters uppsättning What´s up Sápmi är inbokade på fredagskvällen, och vi kommer även släppa en del biljetter för att även andra samer i området ska kunna delta på detta. Kvällsaktivitetsgruppen är ännu väldigt hemlighetsfull med information kring lördagskvällens underhållning, men det kommer ut på facebook inom en snar framtid.

I april träffades styrelsen en helg och planerade inför årsmötet, diskuterade aktuella frågor i Sápmi och planerade för framtiden. Av olika anledningar blev de tvungna att ändra det tidigare beslutet att förlägga mötet i Borgafjäll, till Kittelfjäll istället.
För er som inte hade möjlighet att delta på styrelsemötet så rörde de mesta diskussionerna Sáminuorras budget för kommande år, stadgeändringar samt situationen kring Härjedalsmålet. Man beslutade även att startar upp bloggen www.framtidstron.wordpress.com, vilket Helena Omma och Jannie Staffansson lagt ned mycket tid på. Bloggen har vissa dagar haft flera hundra besökare och verkar fylla ett stort behov.

Inför konfirmationslägret 7-25 juni i Vålådalen har Sáminuorra anställt 5 fritidsledare. Dessa kommer delta under hela lägret och Mattias Harr är kontaktperson för styrelsen.

Vi har fått inbjudan från Slow Food Sápmis stora urfolkskonferens i juni samt till Sámiid Riikasearvis (SSR) årsmöte som även det hålls i Jokkmokk. Helena Omma kommer dessutom att delta på FN:s permanenta forum i New York i mitten av maj.

Hoppas allt är bra med er samt att ni är peppade på att genomföra det bästa årsmötet i Sáminuorras historia!

Hälsningar/ Anna-Maria Fjellström, Projektsamordnare


Kajsa Fjellström och Katarina Daerga hjälpte till att skicka ut inbjudan inför årsmötet.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s