Tyskland

Fredag den 6 augusti anlände vi till Bausinghausen i norra Tyskland, vi är fyra stycken som är här och representerar den samiska kulturen för projektet JANUN. Ett stort EU-finansierat projekt som har syftet att sprida kunskap om ursprungsbefolkningar runt om i världen.

Förutom oss fyra (som är Isak, Klemet, Mattias och Pavva) så är det ett gäng från norska nuoreh + två norskar, ett gäng från Grönland, ett gäng från Danska Natur & Ungdom. Plus ett antal EU-finansierade volontärer som har hjälpt till att driva campen där vi bor och JANUN under det gångna året.

Under veckan har hela gruppen blivit goda vänner och stämningen här är på topp. Första dagarna var lite lugnare och vi fick mest koncentrera oss på att lära känna varandra, men från i måndags har vi haft ett ganska fullt schema. Bl.a. så har vi blivit guidade genom Hannover, blivit bjudna på mat av ett av rödakorsets soppkök för att få veta lite mer om fattigdom i Tyskland.

Just nu arbetar vi med 4 olika teman:
1. De fyra elementen
2. Förhållandet mellan Människa och natur
3. Tradition och kunskap
4. Språk och kultur

Dessa teman ska vi arbeta med fram tills fredag. Det ska i slutändan resultera i en typ av kista som ska innehålla olika saker som berättar om bl.a. den samiska kulturen. Tanken är att dessa kistor ska spridas över Tyskland och kanske även norden.

Bilder kommer snart 🙂 //Isak Utsi

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s